• page_banner

Naon bédana antara topéng N95 sareng KF94?

Beda antara topeng N95 sareng KF94 leutik pikeun faktor anu seueur paduli ku pangguna. KF94 mangrupikeun standar "filter Korea" sami sareng rating topeng US N95. 

 

Bédana Antara N95 sareng KF94 Masker: Charted Out

Éta katingalina sami, sareng aranjeunna nyaring perséntase partikel anu ampir sami - 95% versus 94%. Bagan ieu ti 3M ngajelaskeun bédana antara topéng Koréa N95 sareng "kelas munggaran". Kolomna nyorot dua jinis topéng ieu.

Dina métrik anu seueur jalma paduli (épéktasi filtrasi), aranjeunna ampir sami. Dina kaseueuran kaayaan, pangguna topéng moal paduli ngeunaan bédana 1% dina tapis.

 

Standar KF94 Pinjaman Langkung Ti Éropa Ti Amérika Serikat

Nanging, tina bédana standar, standar Koréa langkung sami sareng standar EU tibatan standar Amérika Serikat. Salaku conto, lembaga sertifikasi AS nguji kinerja nyaring nganggo partikel uyah, sedengkeun standar Éropa sareng Koréa uji ngalawan uyah sareng minyak parafin.

Nya kitu ogé, Amérika Serikat nguji saringan dina laju aliran 85 liter per menit, sedengkeun uji coba Uni Éropa sareng Koréa ngalawan tingkat aliran 95 liter per menit. Nanging, bédana ieu minor.

 

Béda sanés antara Peunteun Topeng

Di sagigireun bédana 1% dina filtrasi, aya sababaraha béda leutik dina faktor séjén.

• Salaku conto, standar ngabutuhkeun masker N95 janten langkung gampang dihirupkeun tina ("réspirasi heureuy").
• Topéng Koréa diperyogikeun pikeun ngetés "clearance CO2," anu nyegah CO2 tina ngawangun dina jero topéng. Kontrasna, masker N95 henteu ngagaduhan sarat ieu.

Nanging, kaprihatinan ngeunaan panumpukan CO2 tiasa kabebeng teuing. Salaku conto, hiji studi. mendakan yén, bahkan nalika latihan sedeng, awéwé anu nganggo topéng N95 henteu ngagaduhan bédana dina tingkat oksigén getih. 

• Kanggo kéngingkeun labél topéng disahkeun, Koréa meryogikeun tés fit-manusa, sapertos anu kuring lakukeun di handap. Sertifikasi AS N95 henteu meryogikeun tés fit.

Nanging, éta henteu hartosna jalma henteu kedah ngalakukeun tés anu pas sareng topéng N95. Agénsi AS anu ngatur kaamanan di tempat kerja (OSHA) meryogikeun padamel di industri centain supados diuji pas sataun sakali. Ngan éta tés fit henteu diperyogikeun pikeun pabrikan pikeun kéngingkeun label N95.

 

N95 vs KF94 Topéng: Garis handap

Dina faktor anu seueur jalma paduli (tapis) topeng N95 sareng KF94 ampir sami. Nanging, aya bénten alit dina faktor sanés, sapertos résistansi napas sareng fit-test.

 

Mesin Nyusun Topéng Otomatis 2D N95 Pinuh

Otomatis KF94 Lauk Tipe Mesin Masker 3D Nyiptakeun


Pos waktos: Mar-12-2021